Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Nepal & Tibet, goden en devotie: lezing en expositie in de Bibliotheek

dinsdag 17 april / 19:30 - 21:30

€ 7,50

Hoe goden en devotie in het dagelijks leven van de bevolking van Nepal en Tibet is verweven. Lezing in woord en beeld door Marieke van de Brink over haar reis door Nepal en Tibet.

Tijdens deze anderhalve durende reis neemt Marieke van den Brink je mee naar Kathmandu en zijn vallei in Nepal tot aan Rongphu, het hoogstgelegen klooster ter wereld, in Tibet. Ze vertelt over haar reis langs dorpen, steden en kloosters. Reisverhalen met aandacht voor geschiedenis, maatschappelijke onderwerpen en bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking. Maar ook een uitleg van Hindoeïstische en Boeddhistische symbolen.

Marieke van den Brink
Op 20 oktober 2017 verscheen haar boek `Nepal & Tibet, goden en devotie. De twee reizen, in 2011 en 2013, naar beide landen hebben haar geïnspireerd voor het schrijven van dit boek. De hoofdstukken in het boek zijn opgehangen aan het thema goden en devotie. Daardoor is dit geen gewoon reisboek geworden, maar één die weergeeft hoe het eren van goden in het dagelijks leven van de bevolking van beide landen is verweven.

 

Vrijwilligerswerk
Marieke steunt met een deel van de opbrengst van het boek Stichting Veldwerk in het Dhading district in Nepal. Met het geld realiseren zij betere leefomstandigheden voor de kansarme vrouwen uit deze dorpen. Dit heeft Marieke zelf ervaren tijdens haar vrijwilligerswerk in Nalang, een klein bergdorpje in het Dhading district.

 

Foto expositie Nepal & Tibet
Vanaf 4 april is haar foto expositie over Nepal & Tibet te zien in de Bibliotheek Aalten, tijdens openingsuren Bibliotheek.

 

Gegevens

Datum:
dinsdag 17 april
Tijd:
19:30 - 21:30
Kosten:
€ 7,50
Evenement Categorie:
Website:
https://achterhoeksepoort.biblio-shop.nl/activiteiten/inschrijven/20/nepal-tibet-goden-en-devotie#

Locatie

Bibliotheek Aalten
Hogestraat 10
Aalten, Gelderland 7122 BV Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0880092929
Website:
www.achterhoeksepoort.nl

LEGO